KEITA UKRIJA, "Pirmsskolas skolotājs" 1. kursa studente:

- Man ir 18 gadi, esmu no mazā Sarkaņu pagasta ciema - Biksēres. Šā gada jūnijā absolvēju Madonas pilsētas vidusskolu, iegūstot vidējo izglītību. Pēc vidusskolas beigšanas jau otro vasaru devos uz Norvēģijas dienvidiem, kur superīgā latviešu kompānijā strādāju un baudīju Norvēģijas krāšņumu. Otro sezonu lielās zemeņu plantācijās Norvēģijā lasīju zemenes, lasīju arī avenes un veicu dažādus lauksaimniecības darbus. Lai cik tas jocīgi nešķistu (ņemot vērā to, cik esmu jauna), man šie darbi ļoti, ļoti patika. Uzskatu, ka darbs ir labs veids, lai pilnveidotu sevi, izzinātu jaunas vietas, iegūtu jaunu pieredzi, jaunus draugus un, protams, nopelnītu savai iztikai, vēlmēm un mērķiem, kas ļauj būt finansiāli stabilai un patstāvīgai jau 18 gadu vecumā.

Esot Norvēģijā, nolēmu, ka vēlos studēt, jo zināšanu nekad nevar būt par daudz un izglītība ir nepieciešama ikvienam. Jautājums tikai - kur mācīties? Ideju bija daudz, bet trūka drosmes un motivācijas kaut ko uzsākt. Iespēju patiešām paveras daudz. Tā kā esmu liels "māju cilvēks", doma par palikšanu Norvēģijā, neskatoties uz to, ka jutos tur kā zivs ūdenī, man nebija. Sapratu, ka dzīves piepildījums varētu būt bērni, viņu attīstība, un bērni viennozīmīgi ir mūsu visu nākotne. Man pašai ir divas mazas māsas un jaunāks brālis - ir brīnišķīgi vērot, kā viņi aug un izzina pasauli. Nolēmu studēt pedagoģiju, jo vēlos kļūt daudz zinošāka tieši šajā jomā, kā arī vēlos sekmēt bērnu izaugsmi un labklājību. Izvēlējos studēt Latvijas universitātes Madonas filiālē, jo uzskatu, ka iegūt izglītību, nemainot savu dzīvesvietu un apvienojot to ar citām ikdienas lietām un nodarbēm, ir superīga iespēja tieši man.

Uzsākot studijas Madonas filiālē par pirmsskolas pedagogu, sev vēlu neatlaidību, cīņas sparu un neskaitāmi daudz jaunu zināšanu. To pašu vēlu visiem filiāles studentiem, uzsākot jauno 2023./2024. mācību gadu!

 

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par pielikuma "Lasi. Vērtē. Analizē" saturu atbild SIA "Laikraksts STARS".

Rakstu lasi arī www.estars.lv →

Dalīties