LU Madonas filiāles 3. kursa studente ANITA ZLADEJA dzīvo un strādā Cesvainē: - Cesvaines pirmsskolas izglītības iestādē "Brīnumzeme" nostrādāju nepilnus desmit gadus, vēroju, kā strādā skolotājas, un iesaistījos mācību procesā. Šī pieredze iedvesmoja arī mani un radīja vēlmi būt kā asistentei bērniem, kam nepieciešama papildu palīdzība mācību procesā. Lai sasniegtu savu mērķi, nolēmu sākt studēt, kļūt par skolotāju. Mani galvenie motivatori bija darba kolēģes, kuras vienmēr bija un ir gatavas atbalstīt un dalīties pieredzē. Dažkārt bija grūti, it īpaši patstāvīgo darbu un prakses atskaišu rakstīšanas laikā, bet ar neatlaidību un kolēģu - Janas Mednieces un Sandras Āriņas - atbalstu esmu grūtības veiksmīgi pārvarējusi. Pasniedzēju profesionalitāte un studiju plāns noder ikdienas darbā, jo tajā redzu paralēles ar pasniedzēju mācīto. Runājot par to, kas pietrūka studiju procesā, tā noteikti bija praktiskā darbošanās kovida laikā. Praktiskās zināšanas atmiņā paliek labāk, kā arī praksē tiek padziļinātāk nostiprinātas teorētiskās zināšanas.

Studiju gaitā Anita ieguva ne tikai jaunas zināšanas, bet daudz jaunu draugu: - Tas manī ir nostiprinājis pārliecību par pareizo izvēli un liek ticēt, ka esmu gatava sasniegt izvēlēto mērķi. Uzskatu, ka studiju maksa atbilst studiju kvalitātei. Tagad, kad esmu finiša taisnē un gatava pabeigt mācību procesu, vēlos turpināt pilnveidot sevi un darbavietā pilnībā veikt asistentes pienākumus bērniem, kam mācību procesā nepieciešama papildu palīdzība.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par pielikuma "Lasi. Vērtē. Analizē" saturu atbild SIA "Laikraksts STARS".

Rakstu lasi arī šeit www.estars.lv →

Dalīties