LU Madonas filiāles studentes apgūst pirmās palīdzības pamatus cietušā pārvietošanā, NMPD speciālista Miķeļa Puķīša vadībā

Studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” Madonas filiāles 2. semestra studentes, ārstes un LU Medicīnas fakultātes docentes MARGARITAS PUĶĪTES vadītā kursa “Bērna attīstības fizioloģija, higiēna un pirmās palīdzības pamati” apguves laikā, veicināja izpratni par pirmsskolas vecuma bērna anatomiju un attīstības fizioloģiju, organisma uzbūves un fizioloģisko funkciju regulācijas principiem un mehānismiem, un bērna bioloģiskiem resursiem. Studentes apguva higiēnas prasību normatīvo regulējumu, zināšanas par biežāk sastopamām infekcijas saslimšanām, to izplatīšanās ceļiem, pazīmēm un profilaksi.

Savukārt, praktiskās nodarbības laikā, ko vadīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) galvenais speciālists un LU mācībspēks MIĶELIS PUĶĪTIS, studentes pielietoja iegūtās pamatzināšanas un praktiskās iemaņas ātrai un precīzai darbībai pirmās palīdzības sniegšanā zīdaiņiem un bērniem, izmantojot manekenus.

Par gūto pieredzi nodarbībās, stāsta studente INETA DROZDOVA: “Mēs apguvām zināšanas un praktiskās iemaņas par rīcību negadījuma vietā un pirmo medicīnisko palīdzību, to, kā būtu jārīkojas dažādās situācijās. Praktiski apguvām rīcību, veicot atdzīvināšanas pasākumus, piemēram, elpināšanu un sirds masāžu. Apguvām zināšanas par to, kā rīkoties, ja cietušajam ir smagas traumas, to, kā viņu pareizi pārvietot. Kā arī, to, kā pareizi ietīt cietušo personu folija segā. Lekcijas un praktiskā nodarbība pagāja ļoti ātri un bija ļoti interesanti!”. Ineta mudina ar lekcijās stiprinātu pārliecību: “Nevajag baidīties sniegt pirmo medicīnisko palīdzību savu iespēju robežās, un, sniegt tik ilgi, līdz neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu ierašanās brīdim, jo tā var glābt dzīvību!”

Kad jūs pēdējo reizi apguvāt dzīvības glābšanas prasmes?

Dalīties